Verf van Ara, Winsor & Newton, canvassen, kwasten, potloden en diverse andere artikelen. Zorgvuldig verpakt om beschadiging te voorkomen.

Genoemde prijzen zijn exclusief portokosten. Meer informatie hieromtrent vind je op de startpagina van de webshop.

Een korte introductie over de verf van Ara.

Paul van Ginkel is in een grijs verleden op de Rietveldacademie met deze acrylverf begonnen. Hij kreeg een lekker gevoel bij verf. Wat op de academie begon is uitgegroeid tot Ara verf, onder kunstenaars een zeer geliefde acrylverf vanwege de kwaliteit en houdbaarheid van de kleur. Van Ginkel startte een bedrijf in de Warmoesstraat in Amsterdam met een assortiment van twaalf kleuren. Met de juiste combinatie van pigmenten en binders om de dikte van de verf smeuïg te krijgen, lukte het hem om in een markt overheersd door Talens en andere verfsmaakmakers, een belangrijke plek te veroveren.

Inmiddels heeft de romance van het verfbrouwen lang geleden de Warmoesstraat verlaten. Door een aantal verliezen op het persoonlijke vlak heeft Van Ginkel Nederland vaarwel gezegd om naar Thailand te gaan. Ara verf is hier gebleven. Het is nog steeds de acrylverf met de beste ingrediënten.

Een paar jaar geleden is Van Ginkel terug naar Nederland gekeerd. Zijn leven is evenzo kleurrijk geweest als de verf waarvan hij aan de basis heeft gestaan.

bron: Anton Staartjes in kM 1998

Acrylverf

Winsor & Newton verf is niet alleen goed: het is zelfs éen van de betere olieverfsoorten die in de markt te vinden is. Winsor & Newton werd gebruikt door o.a. William Turner, die bevriend was met Winsor, en Piet Mondriaan. Ook Edvard Munch had een voorkeur voor Winsor & Newton en liep er niet gillend van weg.

Dorothy L. Sayers heeft in haar briljante detective "Five Red Herrings", een verhaal over een aantal schilders waarvan er eentje dood wordt gevonden, Winsor & Newton gebruikt als een belangrijke aanwijzing in haar plot.

Voor de meeste kunstenaars is het, echter, een geweldige verf om te gebruiken en vekrijgbaar in hun favoriete kunstwinkel.

Olieverf