Het bestuur en de vrijwilligers, mensen waarmee we niet zonder kunnen. Een intro van de bestuursleden en iets verderop de namen van onze vrijwilligers anno 2023.

Peter Duin, boekhouder

Peter Duin is betrokken bij veel vrijwillige organisaties in Wijk aan Zee. Daarnaast heeft hij nog de ruimte om bij tijd en wijle zijn (goede!) zangstem te laten horen. Zijn kennis van het dorp is onuitputtelijk: het verleden van de Wijk aan Zeese straten en ter ziele gegane winkels worden door hem levendig gemaakt zodra hij erover praat.

Anita Kunnen, penningmeester

In het dagelijkse leven is Anita Kunnen literair agent en taxi chauffeur. Om deze mix een nog exotischer smaakje te geven, is zij als penningmeester bij de Kop begonnen. Ze houdt daarbij de vinger aan de pols met haar snelle en zorgvuldige manier van werken.

Ina Zwart, adviseur

In de kunstwereld van IJmond is Ina Zwart geen onbekende. Tijdens haar werkleven in ziekenhuizen, op scholen en in de psychiatrie is Ina altijd kunstvakken blijven volgen. Na een examenopdracht met zeefdrukken is haar liefde voor druktechnieken begonnen. Samen met een vriendin heeft zij een flinke collectief opgebouwd en vele exposities gehouden.

Daarnaast heeft Ina aan de basis gestaan van de oprichting van de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, atelierroutes en exposities georganiseerd. Zelf werk maken en projecten voor anderen organiseren is iets dat haar prima bevalt. Dus toen Ella de Jong haar benaderde om exposities in de Kop te organiseren, pakte Ina dit aan. Het Collectief werd gestart en prachtige exposities waren het gevolg. Dat is Ina's kracht.

Yvonne Janssens, voorzitter

 

Hoewel zij altijd interesse in beeldende kunst had, heeft Yvonne Janssens zich daarin nooit verdiept. Haar metier is de schrijfkunst. Sinds zij een aantal jaren geleden als vrijwilliger in de Kop kwam werken, is haar interesse en zeer zeker ook kennis in beeldende kunst breder geworden.

In 2019 is zij voorzitter van de Kop geworden en heeft het, samen met Ina Zwart en een aantal kunstenaars vanuit het Collectief, van een hele leuke winkel omgezet naar een galerie met winkel die stijl en warmte uitstralen.

De Kop kan niet draaien zonder onze groep toegewijde vrijwilligers:

Marieke Liebregs

Mary Admiraal

Lyda Oortwijn

Bernadette Zuiderwijk

Barbera Berghuis

Gea Nagel

Els Velthuijsen

Angela Delsasso

Ellen van Ombergen

Helga Peereboom

Yvonne Janssens

Hanne Bijl

Jannet Pieters

Rieneke Ploegmakers

Irene van der Oest

Nelleke van der Lelij

Christie Greeve

Contactinformatie

Stichting Kop van WaZ

telefoonnummer: 0031 (0)6 81 46 88 16

e-mail: info@kopvanwaz.org 

Waar zijn wij te vinden

Stichting Kop van WaZ, Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee, Nederland