Workshops

De naam workshop gebruiken wij in de ruimste zin van het woord. Het kan om schilderen of tekenen gaan, maar ook voordrachten van gedichten, lezen uit eigen werk of een proeverij houden. Koken is per slot van rekening ook een kunstvorm.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor andere mensen om de ruimte te huren en daarin hun kunnen ten toon te stellen. Wil je een paar uurtjes met een koor oefenen, een dansje tonen, of gewoonweg een praatgroepje hebben om mee te ontspannen? Bij ons kan dit allemaal. 

Behalve op de werkmiddagen, donderdag t/m vrijdag, is onze ruimte voor iedereen beschikbaar.

Voor meer informatie stuur een mail naar info@kopvanwaz.org of vul het contactformulier, verder op deze pagina, in ook als je zelf een workshop wilt organiseren. 

Workshops in 2023: Agenda

Momenteel staan de workshops op een zacht pitje in verband met de zomervakantie. Daarbij worden veel workshops vanuit de kunstenaars zelf geregeld alsook de bekendmaking hiervan naar de media toe, en wordt de Kop louter als werkplek gebruikt. Maar niet getreurd: zodra er nieuwe workshops georganiseerd worden, komen deze ook weer hier te staan. Het is dus zinvol om de workshoppagina in de gaten te houden -maar dan wel na de zomervakantie.

Lezing over Het Kennis Boek in de KOP/TIP van WaZ

Donderdag 9 februari om 19.30 uur in de KOP/TIP Julianaplein.

We leven in turbulente tijden, veel zekerheden staan op de tocht, waar gaan we heen met zijn allen? En wat is waar, in deze wirwar aan informatie, meningen en oordelen.

Het Kennis Boek is een inspirerend boek, dat ons begeleidt naar een nieuwe kijk op de toekomst. Juist in deze chaos is er nu dit holistische boek, wat ons houvast geeft. Het gaat verder dan wat we gewend zijn te lezen en te horen. 

Maak kennis met de informatie, geschreven om wereldwijd vrede en eenheid te verspreiden. Het geeft een enorme verruiming in ons denken en een diep besef van het potentieel van de mensheid, en de taak waar we gezamenlijk voor staan. 

Het is ook een hoopvol boek, dat ons assisteert als een gids. Door het te ervaren ontwikkelen we ons versneld, niet alleen als persoon, ook verhogen we op deze wijze het universele bewustzijn van de wereld. Op deze avond vertel ik over de oorsprong en de werking van het Kennis Boek, over de studies die er in vele landen gedaan worden, en geef ik uitleg over de overgang van onze aarde naar een nieuwe tijd. Een tijd van Eénheid en Tolerantie.  Voor wie een open geest heeft is dit een avond vol inspiratie en informatie. Ik nodig je van harte uit voor deze lezing van Liefde en Leren! De toegang is gratis.

Graag opgeven bij Lilian van Bennekom, 06-15242334 /of per mail:  lvanbennekom@outlook.com

 tekst en foto: Lilian van Bennekom

Inschrijfformulier workshops

Workshops in 2022

Zaterdag 23 april 10-12.30 uur

een bericht van Gea Nagel

Beste creatieve mensen,

In de aankomende workshops gaan we, zoals jullie van ons gewend zijn werken met acrylverf.

Dit materiaal geeft eindeloze mogelijkheden en wij begrijpen als geen ander dat het zeer lastig is om uit die vele mogelijkheden te kiezen.

Wij hebben dit voor jullie gedaan door te gaan werken een thema. Deze 2 keren wordt het thema:

Patronen & Sjablonen 

Dit thema zal jullie fantasie zoveel mogelijk nog meer prikkelen en nogmaals alles mag en niets moet.

Het plezier van schilderen staat voorop en je gaat naar huis met een uniek schilderij waar je trots op zult zijn.

Tevens hebben we een tijdelijk concept:

Je bepaalt zelf na afloop wat je de workshop waard vindt.

De richtprijs is 25 euro inclusief materiaal.

Betaling na afloop van de workshop via een open tikkie maar pin en contact betalen is ook mogelijk.

 

We zien jullie graag tegemoet op 26 maart en 23 april, vanaf 10 -  12.30 uur in de Kop van Waz.

Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee

Geef je op via onderstaand formulier

of: http://www.delsassoartendesign.nl

of: gnagel@ziggo.nl 

Zaterdag 30 april van 10.00-12.30 uur: workshops stenen beschilderen met Angela Delsasso.

 

In deze leukeen enorm populaire workshop voor volwassenen krijg je veel informatie over de verschillende materialen en mogelijkheden om te werken met acrylverf en acrylstiften. Je maakt kennis met dotpainting en leert hoe je teksten en/of afbeeldingen op een steen kan maken.

Interesse? Aanmelden via deze link: www.delsassoartendesign.nl onder inschrijfformulier workshop.

 

Locatie: Kop van WaZ, Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee.

Zaterdag 12 en zondag 13 maart van 10.00-12.30 uur: workshops stenen beschilderen met Angela Delsasso.

 

In deze leuke workshop voor volwassenen krijg je veel informatie over de verschillende materialen en mogelijkheden om te werken met acrylverf en acrylstiften. Je maakt kennis met dotpainting en leert hoe je teksten en/of afbeeldingen op een steen kan maken.

Interesse? Aanmelden via deze link: www.delsassoartendesign.nl onder inschrijfformulier workshop.

 

Locatie: Kop van WaZ, Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee.

Woensdag 23 maart e/o woensdag 6 april van 13.30-15.30 uur: workshop acquarel met Tineke van Hout en Barbera Berghuis.

 

Vier het voorjaar met het schilderen van bloemen!

In deze workshop leer je tips en tricks om mooie effecten te krijgen met acquarelverf. Er zijn verschillende voorbeelden waaruit je ideeën kunt opdoen. Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderden. Tekenmateriaal en acquarelverf is aanwezig maar je kunt ook jouw eigen acquareltekenspullen meenemen. Vanzelfsprekend is er koffie met wat lekkers. Er is plek voor maximaal 8 personen. De kosten zijn € 14,50 pp.

Interesse: Aanmelden via:

Barbebo@gmail.com of tvanhout@casema.nl 

 

Locatie: Kop van WaZ, Voorstraat 12, 1949 BH Wijk aan Zee.

Workshops in 2021

 

 

Stenen beschilderen

Workshop stenen beschilderen onder het toeziend kunstenaarsoog van Angela Delsasso van Art Stones Beverwijk.

Angela Delsasso was de wereldwijde hype voor en heeft het zoeken naar kleurig beschilderde stenen in de IJmond enorm populair gemaakt. De workshops van Art Stones Beverwijk zijn snel vol dus als er eentje op de agenda staat en je hebt zin om mee te doen, aarzel niet te lang.

 

 

 

 

Aquarel

Workshop acquarel met Barbera Berghuis en Tineke van Hout.

In deze workshop krijg je tips en leer je trucjes om mooie effecten te krijgen met acquarel. De verschillende voorbeelden en technieken die je leert, kun je later thuis gebruiken. Bij deze workshop krijg je namelijk acquarelverf en een palet mee naar huis.

 

De kerstkaart is het werk van Tineke van Hout; de bomen van Barbera Berghuis.

 

 

 

The Drawing Experience

The Drawing Experience met Margo Brus. Een workshop waarin je niks leert, want waarschijnlijk weet je alles al. Je kiest zelf waarmee je werkt, welke materialen je wilt gebruiken en welke vorm je eraan wilt geven. Wat Margo Brus doet is samen met jou kijken welke pad je van plan bent in te slaan. De opdracht is vantevoren bepaald (op bijgaande foto is dat De Boom); hoe je deze opdracht invult, is vrij. Je krijgt louter aanwijzingen. Of je daarmee iets doet, moet je zelf weten: het gaat om de ervaring van het (samen)werken aan een tekening.

 

 

Vissenstaart ontwerpen

Tijdens deze workshop gegeven door Ellen van Ombergen maak je een mal voor het ontwerp van een vissenstaart. Je kunt werken met papier, stof of schelpen. Al het benodigde materiaal is aanwezig maar als je zelf iets wilt meenemen, kan dat natuurlijk ook. Het gaat om het experimenteren en bezig zijn met diverse materialen.

 

 

 

Iets Indisch?

Deze proeverij is geen kookles maar een presentatie van lekker hapjes om direct te eten. Desgewenst kan er ook een bakje mee naar huis genomen worden om later van te genieten. De kok is aanwezig en bereid uitleg te geven en vragen te beantwoorden over de gebruikte ingrediënten.

Hoewel de naam suggereert dat het hier over Indisch eten gaat, ligt het breder. Naast Indonesië worden ook lekkernijen uit Japan, China en Thaïland gepresenteerd, en zelfs zo ver als de Filipijnen en Provideniya in Aziatisch Rusland. Het is een Oosterse smaakexplosie in een oer-Hollands dorp.

Daarbij zijn alle hapjes vegetarisch. Want vegetarisch eten is meer dan een geitenkaasje of of een aubergine als lasagne. Het is een smakelijke eenheid van verschillende kruidencombinaties en onverbloemde liefde voor het koken.

De Schildersclub

De Schildersclub komt jaarlijks tien donderdagavonden bijeen. Het is een wisselende groep kunstenaars, zowel beginnend als doorgewinterd, die samen schilderen en inspiratie van de andere groepsleden opdoen. Niet alleen is het een kwestie van in gezelschap een kunstwerkje produceren; deze vorm van samenzijn brengt ook veel gezelligheid en plezier met een drankje achteraf.

In 2021 waren er op diverse avonden gastdocenten die de kneepjes van hun specialisme aan de deelnemers overbrachten. Hierboven op de middelste foto legt Stella Burggraaf aan de schilders de kunst van het abstraheren en kleurgebruik uit.

Hou de club in de gaten voor de data in 2022 en hoe je hieraan kunt meedoen.